Wat is hydrotherapie?

Hydrotherapie is fysiotherapie in het water. Door in het water te trainen heeft u minder last van de zwaartekracht. Dit zorgt ervoor dat u tijdens de trainingen geen last heeft van de lichamelijke klachten of beperkingen, die u bij bewegen op het droge wel heeft. Dit maakt hydrotherapie een uitstekende methode voor mensen met pijnklachten aan gewrichten in de knie, heup, rug of nek. Het doel van hydrotherapie is om kracht, mobiliteit, conditie en stabiliteit te verbeteren, waardoor u minder pijnklachten krijgt.

Voor wie is hydrotherapie bedoelt?

Hydrotherapie werkt uitstekend bij mensen met bijvoorbeeld de volgende klachten:

- Artrose

- Reuma

- Polyneuropathie

- Fibromyalgie

Hoe zien de trainingen eruit?

We zullen circa 45 minuten in een kleine groep oefeningen doen ter bevordering van kracht, beweeglijkheid en conditie om de klachten te verminderen. De trainingen worden gegeven door onze fysiotherapeut Eefje Wolfs, zodat u verzekerd bent van goede begeleiding en u zo snel mogelijk een positieve beweegervaring zult krijgen.

De trainingen vinden op donderdagmiddag plaats in het zwembad van Sportboulevard de Engh, waar wij het instructiebad tot onze beschikking hebben. Dit bad zal tijdens trainingstijden niet worden gebruikt voor recreatiezwemmers, zodat wij onze training kunnen uitvoeren zonder gestoord te worden.

Het vervolgtraject

Door de positieve bewegingservaring zult u zelf gaan voelen wat uw mogelijkheden zijn om al dan niet na de therapie verder te gaan met individueel zwemmen of doorstromen in een groepsles van Optisport. Ook kan het een opstapje zijn naar fysiotherapie in de oefenzaal. Uiteraard zullen wij met u bekijken wat de beste vervolgstap voor u is.

Hoe zit het met de vergoeding?

Hydrotherapie valt onder fysiotherapie en zal ook zo vergoed worden, vaak door middel van een aanvullende verzekering. Dit kunt u nagaan bij uw verzekering, of wij kunnen hier naar kijken.

Meer informatie of een afspraak maken?

Indien u vragen heeft of hydrotherapie iets voor u is, kunt u uiteraard contact met ons opnemen voor meer informatie. Ook voor het maken van een afspraak kunt u contact met ons opnemen, of kunt u hieronder op ''Afspraak maken'' klikken waarna u ons afspraakformulier kunt invullen.